اینترنت اشیاء چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اینترنت اشیاء چیست و چه کاربردهایی دارد؟
حل مشکلات با کمک رایانه حل مشکلات با کمک رایانه

اینترنت اشیاء چیست؟

ممکن است برای شما این سئوال پیش بیاید که اینترنت اشیاء چیست و چه کاربردهایی دارد؟در واقع اینترنت اشیاء که به اختصار IOT یا Internet of object نیز گفته می شود به اشیایی اشاره دارد که به شبکه های اینترنتی متصل شده و توسط نرم افزار یا اپلیکیشنهایی که بر روی گوشی نصب می شود کنترل می شوند. در واقع اینترنت اشیاء به ارتباط سنسورها و دستگاههایی می پردازد که کاربر بتواند از طریق آن به Device های مربوطه متصل شود.

این مبحث به مدت ۲ سال است که وارد دنیای It شده و در حال حاضر کسب و کارها به این سمت و سو در حال حرکت می باشند.

به عنوان جوینده IOT می توانیم به یخچالهای هوشمند اشاره کنیم که به اینترنت متصل شده و کاربر را از تاریخ انقضای مواد موجود باخبر می کند. اگر بخواهیم یک تعریف دیگر از IOT برای شما بیان کنیم باید بگوییم که اینترنت اشیا این امکان را به کاربر می دهد که اشیاء خود را  از راه دور و به طریق اینترنتی کنترل نماید.

اینترنت اشیاء می تواند دنیای فیزیکی را به سیستمهای مبتنی بر رایانه منطبق کند. چنانچه بخواهیم چند نمونه از این موارد را نام ببریم می توانیم به خودروها و یخچالهای هوشمند اشاره کنیم.

اینترنت اشیاء چیست و چه کاربردهایی دارد؟
اینترنت اشیاء چیست و چه کاربردهایی دارد؟

IOT چگونه می تواند تعامل با دنیای فیزیکی را تغییر دهد؟

اگر بخواهیم به یکی از انقلابهای بعدی اشاره کنیم IOT گزینه خوبی می باشد. در واقع اینترنت اشیاء تعامل دولت ، مصرف کننده و کسب و کار را تغییر می دهد.

موسسه BL یا Business Intelligence از نزدیک شاهد رشد اینترنت اشیاء بوده است و تجزیه تحلیلی نیز در این زمینه انجام داده که در واقع دولتها ، مشتری و انواع کسب و کارها بتوانند به دستگاههای IOT متصل شده و بتوانند آنها را کنترل کنند.

در یکی از گزارشات جدیدی که BL منتشر کرده اطلاعاتی در مورد دستگاهها و تحلیل گرها ، شبکه ها و … جمع آوری شده است. هم چنین یک پیش بینی از بازار IOT ارائه شده است که میزان استفاده از دستگاههای IOT ، مقدار سرمایه و میزان بازگشت در این اکوسیستم را به کاربر ارائه می دهد.

برخی از نکات کلیدی که در این گزارش مطرح شده به شرح زیر می باشد:

  • طبق پیش بینی های انجام شده تا سال ۲۰۲۰ حدود ۳ میلیارد سیستم به اینترنت متصل خواهد شد.
  • یکی از ارکان اصلی اینترنت اشیاء تجارت خواهد بود. کسب و کارها با استفاده از این تکنولوژی می توانند هزینه های عملیات را کاهش داده و به بهره برداری برسند. بازار نیز با استفاده از محصولات جدید گسترش پیدا خواهد کرد.
  • دولتها نیز برای کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت زندگی بر روی افزایش بهره وری متمرکز خواهند شد.
  • مصرف کنندگان نیز با استفاده از سیستم مبتنی بر IOT در کنار دولت قرار خواهند گرفت و با همین روال پیش خواهند رفت.

نیازمندیهای سخت افزاری اینترنت اشیاء

همگی شما با تکنولوژی بلوتوث آشنایی دارید. این قطعه در واقع برای تبادل داده های مختلف بین دستگاههای یک سیستم کنترل کننده مثل بلوتوث به راحتی کنترل لازم را می تواند به عهده بگیرد.

اینترنت اشیاء چیست و چه کاربردهایی دارد؟
اینترنت اشیاء چیست و چه کاربردهایی دارد؟

گوشیهای هوشمند نیز از طیق اپلیکیشنها و نرم افزارهای کاربردی به راحتی می توانند اشیاء را کنترل کنند.

چگونگی اتصال دستگاهها از طریق اینترنت

از مناسب ترین روشها جهت اتصال دستگاهها می توانیم به وای فای و بلوتوث اشاره کنیم که باعث می شوند هزاران دستگاه به یکدیگر متصل شده و داده های بین آنها اشتراک گذاری شود. البته شیوه های دیگری نیز وجود دارد که می توانیم به شبکه LTE و فناوری ماهواره اشاره کنیم که البته خیلی مرسوم نیستند.

برای آشنایی با گسترش اینترنت اشیا با ساخت یک وای فای بسیار کوچک کلیک کنید.

مهم ترین کاربردهای IOT

اینترنت اشیاء در اکثر زمین ها مورد استفاده قرار می گیرد و توانایی انجام خیلی از کارها را برای کاربران آسان می کند. از جمل اصلی ترین کاربردهای این فناوری می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • خانه های هوشمند: یعنی اتصال لوازم منزل به یکدیگر به صورت خودکار
  • نورپردازی منزل: تشخیص ورود و خروج شما از طریق سنسورهای تعبیه شده در لامپها و روشن خاموش شدن خودکار
  • تامین امنیت منزل: کنترل دوربینهای مدار بسته به صورت ۲۴ ساعته
  • دستگاههای قهوه ساز: عملکرد این دستگاهها به این صورت می باشد که به محض وارد شدن شم به منزل روشن شده و قهوه شما را آماده خواهد کرد.
  • سیستم حرارتی منزل: این سیستم ها میزان حرارت مورد نیاز منزل را می سنجند. هم چنین در صورت ترک منزل این سیستم ها خاموش شده و با حفظ دمای اصلی بعد از بازگشت به منزل مجددا این سیستم ها مشغول به کار می شوند.
  • استفاده از IOT در گجت:امروزه شاهد این هستید که شرکتهایی مثل گوگل و سامسونگ سرمایه گذاری عمده ای در این زمینه انجام داده اند که از جمله آنها می توانیم به ساعتها و مچ بندهای هوشمند اشاره کنیم.
  • خوروها: خودروها نیز با استفاده از حسگر ویژه و بحث امنیت می توانند امنیت مسافر را فراهم کرده و آرامش را برای آنها به ارمغان بیاورند.
  • شهر هوشمند: با استفاده از این تکنولوژه می توانیم به یک شهر هوشمند بیاندیشیم که همه چیز از طریق یک مرکز مخصوص در حال کنترل می باشد. کارهایی از قبیل تامین آب و برق ، تامین امنیت شهر و .. از جمله عملکردهای اینترنت اشیاء می باشند.

برای آشنایی با مضرات اینترنت اشیا مقاله اینترنت اشیا در بیمارستان ها خطرات امنیتی به دنبال دارد را مطالعه کنید.

بررسی امنیت IOT

از جمله خطراتی که اینترنت اشیاء را تهدید می کند بحث هک کردن این ابزارها می باشد که می تواند اطلاعات شخصی و اقتصادی را در معرض خطر قرار دهد.

پاسخ اینکه اشیا به چه دلیل هک می شوند خیلی پیچیده نیست. هک از طریق اینترنت معمولا جزء عمده ترین خطرها می باشد ضمن اینکه شرکتهای کوچک در این زمینه فعالیت می کنند که در زمینه امنیت خیلی قدرتمند عمل نکرده اند.

بهرحال اینترنت اشیاء این نوید را به ما می دهد که در آینده نه جندان دور بتوانیم نحوه زندگی خود را به شیوه کاملا هوشمندانه تغییر دهیم.

حل مشکلات با کمک رایانه

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آمار بازدید سایت