درایور چیست

حل مشکلات با کمک رایانه حل مشکلات با کمک رایانه

درایور (Driver)چیست؟

درایور چیست

شاید برای شما هم پیش آمده که از خودتان بپرسید درایور (Driver)چیست ؟ و  درایور  driver چه کاری انجام می دهد و در واقع بود ونبود درایور  (driver) آن چه فرقی دارد؟ نحوه دانلود درایور چگونه هست ، راه انداز چیست ؟

چرا حتما باید بعد از اینکه ویندوز عوض میکنیم درایور های سیستم را هم  نصب کنیم ؟

چرا باید بعد از اینکه سخت افزاری مثلا مثل پرینتر به دستگاه خود اضافه می کنید درایور آن را هم باید نصب کنید ؟

در واقع درایور ها یا همان راه اندازها نرم افزار هایی هستند که قطعات را برای کامپیوتر شناسایی و قابل استفاده می کنند. زمانی که یک قطعه سخت افزاری اضافه می شود یا به صورت Plug & Play می باشند یعنی به محض اینکه به سیستم اضافه می شود قابل استفاده می باشد مثل فلش مموری ها و هارد های اکسترنال.

ولی بعضی سخت افزارها در زمان اضافه شدن به سیستم یا می بایست رایانه خاموش باشد که بعد از روشن شدن شناسایی شده و قابل استفاده باشد یا اگر در زمان روشن بودن رایانه اضافه شد می بایست سیستم راه اندازی محدد شود. مثل موسهای Ps2 .

دسته سوم سخت افزارهایی هستند که بعد از اضافه شدن به سیستم می بایست درایور آنها نیز نصب شود. چنانچه به مراحل نصب و راه اندازی پرینتر نگاهی انداخته باشید در می یابید که ابتدا می بایست پرینتر به سیستم اضافه شود بعد از روشن کردن پرینتر می بایست درایور به درستی نصب شود تا این وسیله برای رایانه شما قابل استفاده باشد .

ولی این سئوال برای شما پیش می آید که معمولا درایورها از چه منابعی تهیه می شوند .

راه های نصب درایور :

۱٫ اولین راه برای نصب درایور یا همان راه انداز ها این است که زمانی که رایانه ای یا قطعه ای سخت افزاری خریداری می کنید حتما سی دی درایور آن را نیز از فروشنده بخواهید و با نصب سی دی درایور  به راحتی راه انداز آن در سیستم شما نصب می شود و دیگر هیچ مشکلی در این زمینه نخواهید داشت.

برای اینکه متوجه شوید درایور سخت افزاهایی که به سیستم متصل کردید نصب است یا نه به مسیر زیر توجه کنید:

روی مای کامپیوتر کلیک راست کنید . گزینه properties را بزنید از قسمت چپ پنجره باز شده بروی Device Maneger کلیک کنید.در این قسمت کلیه سخت افزار هایی که به سیستم شما متصل است نشان می دهد . اگر کنار هر کدام آنها مثلث زرد رنگ یا قرمز رنگ وجود داشت نشانگر این است که درایور آن نصب نیست و یا به صورت ناقص نصب شده است.

درایور (Driver)چیست؟

۲٫ اگر درایور برای قطعه سخت افزاری شما موجود نبود می بایست آنرا با توجه به نوع و مدل آن از سایت سازنده این محصول دانلود کنید. البته می بایست دقت کنید زمانی که درایور یک قطعه سخت افزاری را دانلود می کنید حتما می بایست با توجه به سیستم عامل و معماری سیستم مبنی بر ۳۲ بیت و یا ۶۴ بیت بودن دانلود کنید.

(برای دانستن این اطلاعات ابتدا بر روی my computer کلیک راست کنید و properties را انتخاب کنید در پنجره ای که باز می شود به windows edition توجه کنید که نسخه کامل ویندوز شما را نشان می دهد. همچنین  قسمت system type نشان دهنده این است که دستگاه شما چند بیتی است.)

 

درایور (Driver) چیست؟

دانلود درایور

۳٫ زمانی که درایور رایانه شما در اختیارتان نیست و یا دسترسی به اینترنت ندارید که به دانلود درایور بپردازید ،می توانید از سی دی های  All Driver یا Driver Pack solution موجود در بازار اسفاده کنید. این سی دی ها برنامه هایی هستند که میتوانند درایورهای رایانه شما را برای شما نصب کنند.

راه های دانلود درایور :

هنگامی که سی دی درایور های خود را نداشتید باید اقدام به دانلود درایور کنید برای این منظور می توانید از سایت سازنده دانلود کنید و همچنین با این کار می توان آخرین نسخه درایور های منتشر شده را دریافت کنید.

همچنین علاوه بر گشتن در سایت های سازنده سخت افزار میتوان از روش ساده تری استفاده کرد.ابتدا از همان مسیری که گفته شد وارد دیوایس منیجر Device Maneger شوید و بر روی سخت افزاری که احتیاج است درایور نصب شود راست کلیک کنید و برروی گزینه Update Driver Software کلیک کنید مانند تصویر زیر:

درایور (Driver)چیست؟

درایور چیست

در این هنگام  پنجره ای برای شما باز می شود که Search automatically for update driver software را انتخاب کنید که توسط اینترنت به صورت خودکار درایورها را دانلود می کند و به این طریق شما اقدام به دانلود خودکار درایور می کنید . همچنین جهت دانلود درایور سایر وسایل کامپیوتر نیز می توانید به سایت دانلودکار مراجعه نمایید

منبع: آی تی نما

 

.

 

حل مشکلات با کمک رایانه

قبلی «
بعدی »

2 دیدگاه ها

  1. خوب بود اگه میشه یه سایت واسه دانلود درایور به ما معرفی کنید….مممنونننننن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آمار بازدید سایت