خطر افشا شدن اطلاعات شخصی مشترکان در ترابردپذیری
تراپرد پذیری درواقع همان تغییر اپراتور با حفظ شماره است که توسط این طرح مشترکان می توانند با حفظ شماره موبایل اپراتور خود را تغییر دهند ، به همین دلیل باید دیتابیسی از اطلاعات مشترکان در بین اپراتورها به اشتراک گذاشته شود همین موضوع ، می تواند دلیلی برای به خطر افتادن اطلاعات شخصی مردم در طرح تراپردپذیری باشد زیرا سایت اپراتور ها از پروتکل های امنیتی بالا برخوردار نیستند . در ادامه با آی تی نما همراه باشید .
افتتاح طرح ترابردپذیری در برهه ای اتفاق افتاد که کمی قبل تر از آن با خبر افشا شدن اطلاعات توسط یکی از اپراتور ها مواجه بودیم . دسترسی به اطلاعات ۲۰میلیون مشترک ۳ سال پیش به بیرون درز پیدا کرده بود و این بار توسط سازنده یک ربات تلگرامی اطلاعات شخصی مشترکین در اختیار قرار گرفته بود .
همین موضوع باعث شد که حفاظت اطلاعات در رابطه با حفظ اطلاعات مشترکان حساسیت بیشتری به خرج دهد به ویژه اینکه با اجرا شدن طرح ترابردپذیری اطلاعات بین ۳ اپرلتور به اشتراک گذاشته می شود .
اما اکنون که یک ماه از اجرای این طرح به صورت آزمایشی می گذرد به نظر می رسد در مورد حفظ اطلاعات مشترکان کمی سهل انگاری وجود دارد و آن طور که باید و شاید از اطلاعات شخصی مشترکان حفاظت صورت نگرفته است .
گفتنی است که صفحات ترابرد بعضی از اپراتور ها ، استاندارد امنیتی لازم را ندارند و بواسطه فرم های ناامن در سایت های اپراتور ها ترابرد می شوند و خطر افشا شدن اطلاعات شخصی مشترکان در ترابردپذیری را افزایش می دهد .
برای درخواست ترابرد ، هر یک از اپراتورها در سایت های مربوط به خود فرم هایی برای دریافت اطلاعات شخصی مشترک قرار داده اند .
اطلاعات شخصی شامل : ایمیل
آدرس دقیق پستی
شماره شناسنامه و کد ملی
شماره تلفن ثابت و تلفن همراه
شایان ذکر است صفحاتی که اطلاعات امنیتی در آن ثبت می شود باید مجهز به پروتکل امنیتی SSL-TLS باشد .زمانی که صفحات وب به این پروتکل امنیتی تجهیز باشد آدرس سایت با عبارت https با رنگ سبز آغاز می شود ، و اگر به این پروتکل امنیتی تجهیز نباشد آدرس سایت تنها با http آغاز می شود و احتمال درز اطلاعات مشترکین و وجود هکر ها افزایش می یابد .
توجه نکردن به این مسئله امنیتی می توتند اطلاعات شخصی بیش از ده ها میلیون مشترک را به خطر بیاندازد و اپراتورها باید این استاندارد امنیتی را رعایت کنند .
منبع : فارس
۱ دیدگاه