شرح پنج نقص لایحه بودجه سال ۹۶

حل مشکلات با کمک رایانه حل مشکلات با کمک رایانه
شرح پنج نقص لایحه بودجه سال ۹۶

شرح پنج نقص لایحه بودجه سال ۹۶

شرح پنج نقص لایحه بودجه سال ۹۶

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پنج نقص لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور را تشریح کرد.

بر اساس گزارش های به نقل از صداوسیما، علی‌اصغر یوسف‌نژاد به تشریح روند بررسی لایحه بودجه ۹۶ در مجلس پرداخت و گفت: پس از چاپ و توزیع لایحه بودجه ۹۶، نمایندگان ده روز فرصت دارند تا پیشنهادات خود را درباره مواد و تبصره های این لایحه به کمیسیون های تخصصی مجلس ارائه بدهند.

وی افزود: کمیسیون های تخصصی مجلس نیز پانزده روز فرصت دارند نظرات ارجاع شده نمایندگان را بررسی و گزارش خود را به کمیسیون تلفیق بودجه ۹۶ ارائه کنند، البته فرصت ۱۰ روزه نمایندگان و ۱۵ روزه کمیسیون های تخصصی همزمان است.

یوسف نژاد ادامه داد: حتماً تا دو هفته آینده کمیسیون تلفیق بودجه ۹۶ تشکیل خواهد شد و این کمیسیون نیز ۱۵ روز فرصت دارد تا گزارش خود را به صحن علنی مجلس ارسال کند و البته این فرصت ۱۵ روز دیگر نیز قابل تمدید است یعنی جمعاً ۳۰ روز.

وی افزود: کمیسیون تلفیق بودجه ۹۶ نیز ابتدا بخش درآمدی لایحه بودجه و سپس بخش هزینه ای این لایحه را بررسی و آن را جمع بندی می کند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه به نقص لایحه بودجه سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: طبق بند ۱۰ سیاست های کلی برنامه ششم توسعه که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است، از سال ۹۶ سهم صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت ۳۰ درصد مشخص شده است و هر سال نیز باید دو واحد درصد به این رقم اضافه شود، این در حالی است که در لایحه بودجه ۹۶ سهم صندوق توسعه ملی ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است که  این موضوع خلاف سیاست های کلی برنامه ششم توسعه است و قطعاً مجلس شورای اسلامی آن را اصلاح خواهد کرد.

 یوسف نژاد به نقص دوم لایحه اشاره کرد و گفت: در لایحه بودجه ۹۶ و در حالی که در شرایط رکود قرار داریم بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان دریافت مالیات در نظر گرفته شده است که امکان وصول چنین رقمی سخت است چرا که شرایط اقتصادی ما در وضعیتی نیست که افراد بتوانند مالیات بدهند و تولید نیز در رکود قرار دارد.

وی افزود: منطق این است که هم پایه های مالیاتی گسترش یابد و هم میزان مالیات افزایش پیدا کند اما از آنجایی که پایه های مالیاتی در کشور تقریباً ثابت است و فرار مالیاتی و منابع ناشناخته نیز زیاد است بنابراین میزان مالیات افزایش پیدا خواهد کرد و این به ضرر مالیات دهندگان یعنی همان مردم خواهد بود.

 یوسف نژاد درباره  نقص سوم لایحه نیز اظهار داشت: در لایحه بودجه ۹۶ توزیع اوراق مشارکت بسیار زیاد است و این مسئله مشکلاتی را به وجود خواهد آورد چرا که عملکرد سالهای گذشته در این موضوع مناسب نیست و رقم پیش بینی شده برای دریافت از محل توزیع مشارکت قابل توجه است.

به گفته این عضو هیئت رئیسه مجلس، بودجه عمرانی چهارمین نقص لایحه دولت است چرا که دولت بودجه عمرانی را تا سقف ۶۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است ولی مهم تخصیص آن است که امکان تخصیص چنین رقمی نیز سخت و مشکل است.

وی افزود: تخصیص بودجه عمرانی حدود ۶۰ هزار میلیارد تومانی مشکل است چون درآمد دولت با مشکل مواجه خواهد شد.

 یوسف نژاد همچنین نقص پنجم لایحه را مربوط به حوزه هدفمند کردن یارانه ها عنوان کرد و گفت: هدفمند کردن یارانه ها در بودجه ۹۶ به صورت ثابت و اجتماعی آمده و دولت به خاطر شرایط خاصی که دارد پیشنهاد داده است همان روال فعلی ادامه پیدا کند.

وی در پایان افزود: مجلس تصمیم گیر نهایی درباره لایحه بودجه ۹۶ است و طبعاً در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۶ و صحن علنی آن را چکش کاری خواهد کرد.

منبع : مهر

حل مشکلات با کمک رایانه

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آمار بازدید سایت